Workshop mindfulness

Is het wel wat voor mij?
Natuurlijk roepen nog steeds mensen dat mindfulness vaag is of zweverig. Meestal is men echter slecht geinformeerd. De training, die voluit, Mindfulness Based Stress Reduction heet, is een beproefd programma waarbij, naast cognitieve psychologie, de nadruk ligt op het trainen van een vaardigheid. Want net zoals leren fietsen of autorijden, leer je mindfulness niet door er een boek over te lezen, maar door het in de praktijk te brengen. Oefening baart kunst.

Het door Jon Kabat Zinn ontwikkelde programma is wetenschappelijk bewezen effectief en daardoor opgenomen in artsen en psychologen-opleidingen, vaak vergoed door ziektekostenverzekeraars en kent vele toepassingen in de gezondheidszorg, het onderwijs en in het bedrijfsleven. Een bekende afgeleide is bijvoorbeeld het ‘Search inside yourself programma’ voor medewerkers van Google. 

Regelmatig organiseer ik workshops van 1,5 uur in het mooie Heart House in Bussum. Om zelf te ervaren wat mindfulness voor jou kan betekenen. Kijk in de agenda voor de eerstvolgende mogelijkheid.

NB: vanwege de Corona maatregelen zijn de workshops tijdelijk niet mogelijk.

Een gratis en vrijblijvende kennismaking is altijd mogelijk. Via Zoom of, nog beter, met een kopje koffie in het Heart Café. Neem contact met me op of plan deze zelf in.

%d bloggers liken dit: