Jongeren

 

Speciaal voor middelbare scholieren is er een 9 weeks mindfulness-programma. 

studiestress
Hierin trainen we de aandacht op een systematische en praktische manier met korte, toepasbare oefeningen. Natuurlijk afgestemd op de belevingswereld van pubers en ondersteund met film, animaties en bijzondere ‘experiences’.

Jong geleerd is immers oud gedaan!

Waarom mindfulness voor jongeren?

Veel jongeren ervaren enige mate van stress of angst. Dit kan zich uiten in onrustig gedrag, slecht slapen, een kort lontje, piekeren, weinig focus,  lichamelijke klachten (bijv. buikpijn) of (faal)angst.

Voor jongeren die …..

* regelmatig stress ervaren
* (faal)angstig zijn
* veel piekeren
* slecht kunnen slapen
* minder kunnen focussen (aandachtsproblematiek)
* een kort lontje hebben of snel uit balans zijn
* last hebben van somberheid of onzekerheid

*  of wel een mentale opfrissing kunnen gebruiken!

Het programma

Het programma traint je opmerkzaamheid. Hierbij leer je niet alleen stresssignalen vroegtijdig bewust te worden, maar krijg je ook tools deze proactief te beantwoorden. Jong geleerd is immers oud gedaan! Uit onderzoek blijkt dat de jongeren zich na afloop van de training o.a. kalmer en meer ontspannen voelen en zich beter kunnen focussen. Daarbij verbetert de slaapkwaliteit en gaat makkelijker om met dagelijkse zaken als toetsen, huiswerk en relatie- en familieproblemen. Dit programma, mede ontwikkeld door de University of Oxford en in de UK bekend als ‘.b’ , is afgeleid van de mindfulnesstraining voor volwassen en geschikt voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Ieder van de 9 sessies van een uur heeft een thema, zoals ‘Waarom je brein soms op een puppy lijkt’, ‘Piekeren herkennen’ en ‘Richt je op de kalmte’. De training vindt plaats in Bussum en is inclusief werkboek, oefeningen en een kennismakingsgesprek voor ouder en kind.

Kortom:   

 * meer rust

* minder stress of angst

* meer zelfvertrouwen

* beter slapen

* betere focus

* emoties beter hanteren

* sneller terug in balans

* praktisch toepasbaar