Inschrijven en contact

Mindfulnesstraining – basis14344067_1113821622034112_4735404876359723091_n

De basistraining Mindfulness (MBSR) bestaat uit 8 sessies, plus een verdiepingsdag. Totaal 9 bijeenkomsten dus. De sessies vinden plaats in kleine groepen in het Heart House, Huizerweg 54 in Bussum. De kosten zijn €449,- inclusief werkboek, oefenbestanden (op CD of USB-stick) , een intakegesprek en gebruik van materialen. Inschrijven kan via onderstaand formulier voor de volgende trainingen:

*  de woensdagochtend van 9.30-12.00 uur, start 26 september 2018. Data: 26 september, 3, 10, 17 & 31 oktober, 7, 14 & 28 november. De verdiepingsdag is op zaterdag 1 december van 11-16 uur.

* de maandagavond van 19.00-21.30 uur, start 8 oktober 2018. Data: 8, 15 & 29 oktober, 5,12, 19, 26 november en 10 december. De verdiepingsdag is op zaterdag 1 december van 11-16 uur.

Mindfulness voor jongeren

Heeft je tiener last van (studie)stress of faalangst? Overmatig piekeren en/of  slecht slapen? Moeite om te focussen? Speciaal voor pubers is er een stressreductietraining van 9 weken. Afgestemd op hun belevingswereld en met korte en praktisch toepasbare oefeningen. Dit programma, dat officeel ‘.b’ heet en mede ontwikkeld door de University of Oxford, is wetenschappelijk onderzocht en wordt toegepast op middelbare scholen in binnen- en buitenland. Zie ook www.mindfulnessinschools.org. Jong geleerd is immers oud gedaan! De nieuwe training start op de donderdagmiddag v.a. 20 september 2018 in het Heart House in Bussum en is geschikt voor 12 tot 18 jarigen (verdeeld over 2 groepen: één van 12-14 jaar en één van 15-18 jaar). De training bestaat uit 9 sessie’s van een uur, vindt plaats in kleine groepen en is inclusief een persoonlijk intakegesprek met ouder en kind, voorafgaand aan de training. De kosten zijn € 249,- incl een werkboek en oefeningen. Inschrijven kan via onderstaand formulier voor:

*  de donderdagmiddag van 16-17 uur (van 12-14 jaar) en van 17.30 – 18.30 (jongeren van 15-18 jaar), start 20 september 2018.

Compassietraining – vervolgtraining

Voor velen lijkt de 8-weekse mindfulnesstraining te kort; je hebt stappen gemaakt, maar je bent (nog) niet toegekomen aan het verankeren van de vaardigheden. Daarbij komt dat je onbewuste patronen en je innerlijke criticus zeer hardnekkig kunnen zijn. Deze vervolgtraining is ontwikkeld om een (meer) vriendelijke en voedende relatie met jezelf te ontwikkelen. Het laten inslijten van een compassievolle houding kost tijd en inzet, maar het resultaat mag er zijn; het vermindert piekeren, je kunt beter omgaan met tegenslagen en wordt een krachtigere versie van jezelf! Zie o.a. de TedXtalk van professor K. Neff op YouTube: https://youtu.be/IvtZBUSplr4. Waarom een Compassietraining?

 • Je vermindert piekeren
 • Je ervaart meer zelfvertrouwen
 • Je vermindert perfectionisme
 • Je ontwikkelt meer veerkracht
 • Je ervaart meer verbinding
 • Je verbetert je algemene welzijn
 • Je wordt een krachtigere versie van jezelf!

De training vindt plaats op vrijdagochtend in het mooie Heart House van 9.30- 12.00 uur, vanaf 2 november 2018. Data: 2, 9, 16, 23 & 30 november, 7, 14 & 21 december 2018. Deelname is € 425,-  incl. oefenbestanden, werkboek en een gratis meditatiekussentje! Geef je je op via onderstaand formulier. 

Mindful Mondays – Opfrisavond mindfulness

Maandag wordt vanaf nu ‘Mindfulness Monday‘ want één keer per maand ben je van 20.30 tot 21.45 uur welkom in het Heart House voor een opfrissing en verdieping van je mindfulnessvaardigheden.
In deze sessies van vijf kwartier, doen we ontspannen en inspirerende bekende en nieuwe oefeningen, zoals een  bodyscan, mindfulness yoga of compassie-oefeningen. Verschil met de 8-weekse training is dat er geen theorie wordt behandeld, de oefeningen korter zijn en er deze meer gericht zijn op de dagelijkse praktijk.

Laat je verrassen door het gemak waarmee je na deze opfrissessie, meer aandacht en rust kunt integreren in de vaart van de (werk)dag. Natuurlijk ben je na afloop van harte uitgenodigd voor een kopje thee in het Heart Café.
Kortom; inspiratie, ontspanning en praktische toepasbaarheid. Je kunt per avond los reserveren (€ 17,00 per sessie). Graag via onderstaand formulier reserveren.

Data 2018: nader te bepalen

Verdiepingsdag in stilte

Een inspiratie- en verdiepingsdag, is een zaterdag om te ontspannen, te ontdekken en je te laten inspireren. Naast bekende mindfulness oefeningen, zoals lichte yoga, bodyscan en meditatie, zal op deze dag ook regelmatig het thema ‘zelfcompassie’ aanbod komen. En natuurlijk zorg ik ook voor een uitgebreide, healthy lunch met verse sapjes, hapjes en fruit. De dag in het kort:

 • Ontspanning & inspiratie opdoen
 • Meer helderheid krijgen bij levensvragen
 • Herstellen van een stressvolle periode
 • Ervaar de heilzame effecten van in stilte ‘zijn’
 • Genieten van de rust en ruimte en de healthy lunch
 • Mindful en opgeruimd de volgende periode ingaan
 • Kortom: een cadeautje voor jezelf !

De kosten zijn € 60,- inclusief gebruik materialen, thee, koffie/cappuccino, verse sapjes & hapjes en de healthy lunch. Dus wil je tijd om meer tot je kern te komen of gewoon zin om je een dagje onder te dompelen in rust en ontspanning? Geef je dan op voor deze dag in het Heart to Heart, Huizerweg 54 in Bussum, via het formulier (NB: Mocht je je inschrijven voor de basistraining, dan is deze dag al een onderdeel van je programma).  Je kunt je opgeven voor de volgende verdiepingsdag op 1 december 2018 van 10-15 uur.

Inschrijfformulier voor de  Mindfulnessraining-basis, Mindfulness voor jongeren, Compassietraining, Mindful Monday of Verdiepingsdag 

Voel je vrij om contact op te nemen, voor:

 • een kennismakingsWorkshop Mindfulness
 • een mindfulnesstraining of compassietraining voor jezelf
 • een incompany workshop ‘Mindfulness- de kracht van aandacht’
 • incompany trainingen op maat 
 • de gratis whitepaper ‘Baas worden in eigen brein – tips voor een relaxter en leuker leven’
 • een vrijblijvende afspraak

drs. Petra van Hameren | pvanhameren@mindandmore.nl | 06 24 27 49 38 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s