NIEUW: Mindfulness Summerschool

· Uncategorized

Mindful genieten èn werken aan stressreductie? Het kan deze zomer drie dagen lang, exclusief op dit prachtige landgoed de Hoorneboeg aan de Hilversumse heide. Kernwoorden: rust, inspiratie, persoonlijke ontwikkeling en mentale veerkracht: een cadeautje voor jezelf! 
 
In het dagelijks leven gaan veel mensen gebukt onder stress, onrust, slecht slapen of piekeren. Tijdens de wereldwijde pandemie zijn deze klachten er niet minder op worden: de angst voor de ziekte of voor dierbaren, de werk druk in de vitale beroepen, het 24/7 thuis zijn, de zorgen over de financiële en economische gevolgen etc. En inderdaad lijken de eerste onderzoeken dit vermoeden te bevestigen: maar liefst 35 procent van de bevolking ervaart sinds de lock-down meer stress (Ipsos 29 april 2020).

Stresscoping kun je leren
Bekend is dat velen stressklachten domweg lijken te accepteren als iets wat erbij hoort. Inmiddels weten we dat stresscoping (hoe om te gaan met stressvolle situaties) nogal kan verschillen van persoon tot persoon. Door het inzetten van diverse aandachtsmethodieken leer je anders om te gaan met stress, angst, onrust of piekeren. Hierdoor verminder je niet alleen de je klachten, maar ga je ook weer meer genieten! Van die prachtige Hollandse wolkenluchten of de paarse heide. En laten die kleine dingen nou net de zaken zijn die je leven glans geven.

Mindful genieten & zelfcompassie
De Summerschool is een mooie mix van meditatie, rustige yoga, mindful wandelen en positieve psychologie en is gebaseerd op de beproefde Mindfulness Based Stress Reduction training* (de MBSR). Het doel is enerzijds het verstevigen van je stress-coping om burn-out-achtige klachten te voorkomen. Anderzijds ligt de nadruk op het ontwikkelen van zelfcompassie, waarmee je de kwaliteit van je leven vergroot. 

Voor wie?

  • Bij stress, mentale onrust of piekeren
  • Bij vermoeidheid of slaapproblemen
  • Als je toe bent aan rust & ontspanning
  • Als je je immuunsysteem wilt boosten
  • Met praktische tools om je mentale veerkracht te vergroten
  • Voor wie gewoon wil genieten en herstellen op een prachtig landgoed aan de hei! 

Praktisch
Voor de Mindfulness Summerschool heb je geen ervaring met mindfulness of meditatie nodig. Iedereen die wil genieten, herstellen of op een andere manier wil leren omgaan met stress, onrust of slecht slapen, is van harte welkom! Deze Mindfulness Summerschool vindt plaats op het prachtige landgoed de Hoorneboeg aan de hei in Hilversum van vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus, dagelijks van 10 -16 uur. Je investering is 429,- inclusief werkboek, healthy lunches & snacks, koffie & thee en een gratis meditatiekussen! De Summerschool is exclusief overnachting. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Opgeven kan via het inschrijfformulier op de pagina ‘inschrijven & contact’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s